İçeriğe geç
← Yoksa Tersi mi?

“Cumhuriyetle Zihnen Barışma” | Öcalan’ın 27 Şubat Açıklamasının Analizi | Söz Zamanı

Deniz Nazlım, Kemal Bozkurt

27 Şubat Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’nın birinci yıl dönümünde Abdullah Öcalan’ın yeni açıklaması Ankara’da DEM Parti heyeti tarafından okundu. Öcalan “negatif aşamadan pozitif inşa aşamasına geçmeliyiz” diyerek sürecin ikinci aşamasını tanımladı. Barış yasaları talebi, anayasal vatandaşlık vurgusu, demokratik entegrasyonun Cumhuriyet’in kuruluşu kadar önemli olduğu ifadesi — metnin satır aralarını Kemal Bozkurt’la birlikte analiz ediyoruz.

Devletin atması gereken adımlar neler? İkinci aşamada somut olarak ne bekleniyor? Komisyon raporuyla bu açıklama nasıl örtüşüyor, nerede ayrışıyor?

🔴 Canlı yayında sorularınızı bekliyoruz!

Söz Zamanı | Kemal Bozkurt & Deniz Nazlım
Solfasol TV | Canlı Yayın | 27 Şubat 2026

📺 Söz Zamanı Oynatma Listesi: https://www.youtube.com/playlist?list=PLNFqHPrUabwJBnrQbz_vNLvjHa15JI4_o
#SözZamanı #Öcalan #27Şubat #BarışSüreci #İkinciAşama #PozitifİInşa #DemokratikEntegrasyon #BarışYasaları #SolfasolTV #DemParti

Bu bölümü paylaş