İnşaatı süren Gölbaşı Mogan Stadyumuna ait sentetik çim ve tartan zemin atıklarının yanı sıra, saha zemininde kullanılan atıl lastik kırıntıları, inşaat molozu, ahşap ve çeşitli atıkların sazlıklara atıldığı görülüyor.
İNŞAAT MOLOZU GÖLE DÖKÜLMÜŞ!
Bisikletiyle göl civarında gezinti yapan bir hemşerimizden gelen fotoğraflarla haberdar olduğumuz durumu incelemek için yerine gittiğimizde durumun bize aktarılandan dahi ciddi olduğunu gördük. Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait futbol tesisinin süren inşaatına ait atıkların sazlıklara döküldüğünü, dökülen moloz ve sentetik atığın 4-5 metre yükseklikte ve yüzlerce metrekarelik bir platform oluşturduğunu tespit ettik.
ABB VE BAKANLIK SEYREDİYOR!
4 Kasım’daki haberimiz sonrasında atıkların temizlendiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın açıklamalarının doğru olmadığı belgelendi. Medyascope Ankara muhabiri Berfin Bayır’ın 5 Ocak tarihli haberinde Solfasoltarafından 4 Kasım’da görüntülenen atıkların olduğu gibi durduğu görülüyor.
BU DOĞA KIYIMINA SON VERİN!
Bu doğa kıyımına son verilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesini ve Çevre Bakanlığını görevlerini yapmaya çağırıyor, Ankaralıları ise dökülen molozların arasından boy vermeye çalışan sazlıkların direnişine sahip çıkmaya davet ediyoruz! Solfasol olarak süreci takip etmeye devam edeceğiz!
MOGAN GÖLÜ NEDEN ÖNEMLİ?
Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Mogan Gölü’nde çok sayıda kuşun konakladığı, ürediği ve beslendiği biliniyor. Havzada 83 farklı kuş türünün yanı sıra, 3 iki yaşamlı tür, 25 memeli, 12 sürüngen, 13 balık ve 493 bitki türü yaşamını sürdürüyor. Bölgede bulunan bitki türlerinden 47’sinin endemik bitki olduğu ifade edilirken bölgeyi karakterize eden bitki türlerinden Centaurea tchitatcheffii (Yanar döner veya peygamber çiçeği) sınırlı bir alanda yayılış gösteriyor. Mogan Havzası Ankara’nın içme suyu ve yer altı suyu kaynakları bakımından da kritik önemde!
Yorumlar (0)